Thuiszorgteam Nunspeet start pilot VirtueleThuiszorg

WZU Veluwe start met een pilot VirtueleThuiszorg in het team van Nunspeet. Vanaf juli maakt dit thuiszorgteam gebruik van zorgtechnologie ingezet via MobileCare.

Met de inzet van zorgtechnologie kan de zelfredzaamheid van cliënten worden vergroot en kan de zorg doelmatiger ingezet worden. Een mooi stukje innovatie binnen de zorg en bovendien een noodzakelijke stap richting de toekomst. Op deze manier worden bijvoorbeeld mantelzorgers ontlast en kunnen de zorgprofessionals cliëntgericht blijven werken. Door het monitoren en meten op afstand kan er persoonlijke en kwalitatief zeer sterke zorg worden geboden.

Aanvulling op de zorg

VirtueleThuiszorg is een aanvulling op de reguliere zorg in de wijk, de apparatuur en applicaties zijn dus geen vervanging hiervan. Gebruik van alle onderdelen wordt gewoon vergoed door de zorgverzekeraar (zonder gebruik te hoeven maken van het eigen risico) en de producten heeft de cliënt in bruikleen. Met de nieuwste zorgtechnologie wordt gekeken of dit het leven van cliënten gemakkelijker en veiliger maken.

Mogelijkheden VirtueleThuiszorg

Er zijn veel verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zorghorloge, GPS-tracker met alarmfunctie en sensoren in de woning geven aan als uw gezondheid achteruit gaat en alarmeren in een noodsituatie.
  • Slimme meetapparatuur, zoals een bloeddrukmeter en weegschaal. Hierbij kunnen bepaalde drempelwaardes worden ingesteld, als de waardes te hoog of laag zijn krijgt het team een melding.
  • De Helpsoq die helpt bij het aantrekken van de steunkousen.
  • Een BBrain klok die helpt herinneren wanneer de medicijnen ingenomen moeten worden.
  • De Dosell, dit is een medicatiedispenser die het baxterzakje met medicatie op het juiste moment uitgeeft. Door middel van een licht- en geluidssignaal wordt u gewaarschuwd dat de medicatie ingenomen moet worden.
  • Een slimme puffer, deze houdt bij hoe vaak er op een dag gebruik van gemaakt wordt.
  • FreeStyle Libre, slimme glucosesensoren

Voorwaarden

Alle cliënten komen in aanmerking om gebruik te maken van VirtueleThuiszorg. Ook cliënten die niet digitaal vaardig zijn nemen we erg graag mee in deze pilot, uiteraard met de juiste begeleiding. Het is belangrijk dat er goede en duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de cliënt en medewerkers. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de cliënt zelfstandig de metingen kan doen en de apparatuur oplaad.

Het is de bedoeling dat VirtueleThuiszorg volgend jaar in alle thuiszorgteams van WZU Veluwe wordt uitgerold.

> Meer informatie over VirtueleThuiszorg van MobileCare? Bekijk dit filmpje.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese