Mantelzorger

Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Zoals zorg voor uw kind of zieke ouder. Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Het is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke’ hulp. Mantelzorg is onbetaalde hulp en kan nooit als een verplichting worden opgelegd. Mantelzorg overkomt u.

Zorgen voor een ander is een prachtige daad van liefde en toewijding, maar we weten dat het soms ook behoorlijk zwaar en uitdagend kan zijn. Het is begrijpelijk dat u niet altijd om hulp wilt vragen, maar soms is het nodig om zelf ook de nodige ondersteuning te krijgen. We begrijpen de lasten die u draagt en willen u laten weten dat u niet alleen bent.

Het leven als mantelzorger kan ingewikkeld zijn, vol met ups en downs. Soms is het gewoon fijn om te weten dat anderen begrijpen wat u doormaakt. Het delen van ervaringen en het vragen om hulp is geen teken van zwakte, maar eerder van moed en zelfzorg. Herkent u uzelf hierin? Weet dat u er niet alleen voor staat. Soms is het goed om toe te geven dat u een helpende hand nodig hebt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u de ondersteuning krijgt die u verdient.

Wees vriendelijk voor uzelf, want u, als mantelzorger, bent van onschatbare waarde!

Meer informatie of hulp nodig?
Zoekt u als mantelzorger ondersteuning? Dan kunt u bij terecht bij onze mantelzorgondersteuners. Zij geven u graag informatie, advies en praktische steun. Zij bieden u een luisterend oor, kennen het aanbod van zorg- en hulpinstanties in de omgeving. U kunt onze mantelzorgondersteuners bereiken via e-mailadres mantelzorgondersteuning@wzuveluwe.nl.

U vindt meer informatie over zorg en ondersteuning van WZU Veluwe op www.wzuveluwe.nl. Daarnaast zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0578) 76 37 08.
Click to access the login or register cheese